söndag 23 augusti 2020

Havrekakor med hallon och grädde

HAVREKAKOR MED HALLON OCH GRÄDDE

Läckra havre- och mandelkakor som lätt görs glutenfria. Fyll med sötsyrlig lemon curd-grädde och färska hallon. Läcker sommardessert!

15 st

75 g smör
1½ dl farin
1 ägg
2 dl mandelmjöl
1½ dl havregryn
½ tsk bakpulver

Fyllning:
1½ dl vispad grädde
2 msk lemon curd
125 g hallon


Mixa ingredienserna till degen. Tryck ut i väl smorda och mjölade mandelmusselformar eller engångsformar av aluminium. Grädda kakorna ca 10 minuter. Ta med kakorna i sina formar på utflykten.

Fyllning:
Vispa grädden. Blanda grädden med lemon curd. Ta undan några hallon till garnering, mosa resten och blanda ner i gräddkrämen. lägg krämen och hallonen i en burk. Fyll havrekakorna med blandningen precis innan ni ska äta.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar