MAZARINER MED NEKTARINFYLLNING
Enkla och snabbfixade mazariner med en läcker fyllning av nektariner. Perfekt att bjuda på till fikat eller på buffén.
20 st
Bottnar:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör
½ dl socker
½ ägg
Fyllning:
2 ägg
3 dl socker
200 g mandelmjöl
2 msk vatten
2 nektariner
Sätt ugnen på 200°. Smörj 20 aluminiumformar.
Bottnar:
Mixa alla ingredienser till bottnarna i en matberedare tills du har en degboll. Svep in i plastfolie och lägg i kylen 1 timme.
Fyllning:
Vispa ägg och socker. Tillsätt vatten och mandelmjöl. Fördela fyllningen i formarna. Skär nektarinerna i tunna klyftor och lägg ned i fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Enkla och snabbfixade mazariner med en läcker fyllning av nektariner. Perfekt att bjuda på till fikat eller på buffén.
20 st
Bottnar:
3 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör
½ dl socker
½ ägg
Fyllning:
2 ägg
3 dl socker
200 g mandelmjöl
2 msk vatten
2 nektariner
Sätt ugnen på 200°. Smörj 20 aluminiumformar.
Bottnar:
Mixa alla ingredienser till bottnarna i en matberedare tills du har en degboll. Svep in i plastfolie och lägg i kylen 1 timme.
Fyllning:
Vispa ägg och socker. Tillsätt vatten och mandelmjöl. Fördela fyllningen i formarna. Skär nektarinerna i tunna klyftor och lägg ned i fyllningen. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar