onsdag 26 augusti 2020

Cheesecakepaj med fläder och jordgubbar

CHEESECAKEPAJ MED FLÄDER OCH JORDGUBBAR

I stället för digestivebotten, baka ett pajskal med mandelmjöl. Lägg i en färskostfyllning med fläder och dekorera med jordgubbar.

10 bitar

Botten:
75 g mandelmjöl
1 fint riven bittermandel
1 ägg
125 g kallt smör
½ dl socker
200 g vetemjöl, 3,3 dl

Fyllning:
4 gelatinblad
saft och skal av ½ citron
1 dl koncentrerad fläderblomssaft
250 g kvarg naturell, 0,3%
300 g färskost naturell av philadelphiatyp
1 msk florsocker

Fläderblomsspegel:
2 dl fläderblomssaft
4 gelatinblad

Garnering:
1 l jordgubbar


Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 23 - 24 cm i diameter. Ställ kallt ca 30 minuter, nagga och grädda i 180° mitt i ugnen ca 15 - 20 minuter. Låt svalna.

Fyllning:
Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 minuter. Hetta upp citronsaften, dra kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg i. Rör om tills allt är smält och tillsätt den mindre mängden fläderblomssaft.

Låt gelatinlösningen stelna till simmig lag. Rör i den inte alltför kalla kvargen väl blandad med färskosten. Smaka av med ev florsocker eller mer flädersaft. Häll fyllningen i pajskalet och låt stå i kyl minst 2 timmar för att stelna.

Fläderblomsspegel:
Lägg gelatinbladen i vatten enligt steg 2. Hetta upp hälften av saften och rör ned urkramade gelatinblad, tillsätt resterande saft och låt svalna till simmig lag. Häll lösningen över fyllningen och låt stelna i kyl. Garnera med jordgubbar och fläderblommor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar