VIT MARSIPANTÅRTA MED JORDGUBBAR
OCH GRÄDDE
Sommarens vackraste tårta fylld med både färska jordgubbar och jordgubbssylt. Dekorera med blommor i vit marsipan och ännu fler bär.
10 bitar
Botten:
3 ägg
2½ dl socker
1 dl majsstärkelse
1½ tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten
Fyllning:
2 dl jordgubbssylt
1 l jordgubbar
4 dl vispgrädde
Garnering:
1 pkt lock av vit marsipan
1 l jordgubbar
50 g vit choklad
kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och Maizena med bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Rör ned det heta vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter. Låt svalna något och lossa från formen.
Dela bottnen i tre delar. Fördela sylt, skivade jordgubbar och vispad grädde mellan bottnarna. Bred ett tunt lager grädde runtom tårtan så marsipanen fäster. Rulla ut marsipanen och ta med valfri pepparkaksform ut figurer som sätts omlott på kanten. Gör ev rosor av överbliven deg.
Doppa så pass många jordgubbar att det räcker runt kanten i smält vit choklad och sedan i kokos. Garnera med jordgubbar på toppen.
OCH GRÄDDE
Sommarens vackraste tårta fylld med både färska jordgubbar och jordgubbssylt. Dekorera med blommor i vit marsipan och ännu fler bär.
10 bitar
Botten:
3 ägg
2½ dl socker
1 dl majsstärkelse
1½ tsk bakpulver
3/4 dl kokhett vatten
Fyllning:
2 dl jordgubbssylt
1 l jordgubbar
4 dl vispgrädde
Garnering:
1 pkt lock av vit marsipan
1 l jordgubbar
50 g vit choklad
kokosflingor
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl och Maizena med bakpulver och vänd ned i äggsmeten. Rör ned det heta vattnet. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 22 cm i diameter, gärna med löstagbar botten. Grädda i nedre delen av ugnen i 175° ca 40 minuter. Låt svalna något och lossa från formen.
Dela bottnen i tre delar. Fördela sylt, skivade jordgubbar och vispad grädde mellan bottnarna. Bred ett tunt lager grädde runtom tårtan så marsipanen fäster. Rulla ut marsipanen och ta med valfri pepparkaksform ut figurer som sätts omlott på kanten. Gör ev rosor av överbliven deg.
Doppa så pass många jordgubbar att det räcker runt kanten i smält vit choklad och sedan i kokos. Garnera med jordgubbar på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar