LJUVLIGA RABARBER- OCH HALLONSYLTGROTTOR
Här gör vi egen rabarber- och hallonsylt och använder som fyllning i klassiska syltgrottor. Underbart gott och enkelt att baka.
35 st
Rabarber- och hallonsylt:
150 g hallon
350 g rabarber
350 g syltsocker
Mördeg:
200 g mjukt smör
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sylt:
Skölj hallon och rabarber. Skär rabarbern i tunna skivor. Koka sylten enligt anvisning på syltsockerförpackningen och låt svalna.
Mördeg:
Rör smör och socker smidigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i smeten och blanda samman till en deg. Forma degen till en rulle och skär i ca 35 bitar. Rulla dem till bollar. Tryck en fördjupning i varje och klicka i sylt.
Grädda i 175° i mitten av ugnen 15 - 20 minuter.
Här gör vi egen rabarber- och hallonsylt och använder som fyllning i klassiska syltgrottor. Underbart gott och enkelt att baka.
35 st
Rabarber- och hallonsylt:
150 g hallon
350 g rabarber
350 g syltsocker
Mördeg:
200 g mjukt smör
1 dl socker
4½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
Sylt:
Skölj hallon och rabarber. Skär rabarbern i tunna skivor. Koka sylten enligt anvisning på syltsockerförpackningen och låt svalna.
Mördeg:
Rör smör och socker smidigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned det i smeten och blanda samman till en deg. Forma degen till en rulle och skär i ca 35 bitar. Rulla dem till bollar. Tryck en fördjupning i varje och klicka i sylt.
Grädda i 175° i mitten av ugnen 15 - 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar