lördag 22 augusti 2020

Saftig mandelkaka med lingon

SAFTIG MANDELKAKA MED LINGON

Den här mjuka kakan med både mandelmjöl och grovhackad mandel är riktigt saftig och god. Lingon och rivet citronskal ger frisk smak.

8 bitar

1 dl hel mandel
1 citron
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl mandelmjöl
1½ dl lingon


Smörj och bröa en bakform på ca 24 cm i diameter. Sätt i kyl för att stelna. 

Hacka mandeln grovt. Skrubba citronen i hett vatten. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst och rör ned ett ägg i taget. Tillsätt finrivet citronskal.

Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ned i smeten under omrörning. Vänd ned mandelmjöl och mandelhack. Blanda med lätt hand ned lingonen och spara några att toppa kakan med.

Häll smeten i formen och grädda kakan i 175° ca 30 minuter. Pröva med sticka.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar