SAFTIG MANDELKAKA MED LINGON
Den här mjuka kakan med både mandelmjöl och grovhackad mandel är riktigt saftig och god. Lingon och rivet citronskal ger frisk smak.
8 bitar
1 dl hel mandel
1 citron
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl mandelmjöl
1½ dl lingon
Smörj och bröa en bakform på ca 24 cm i diameter. Sätt i kyl för att stelna.
Hacka mandeln grovt. Skrubba citronen i hett vatten. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst och rör ned ett ägg i taget. Tillsätt finrivet citronskal.
Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ned i smeten under omrörning. Vänd ned mandelmjöl och mandelhack. Blanda med lätt hand ned lingonen och spara några att toppa kakan med.
Häll smeten i formen och grädda kakan i 175° ca 30 minuter. Pröva med sticka.
Den här mjuka kakan med både mandelmjöl och grovhackad mandel är riktigt saftig och god. Lingon och rivet citronskal ger frisk smak.
8 bitar
1 dl hel mandel
1 citron
100 g rumsvarmt smör
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ dl mandelmjöl
1½ dl lingon
Smörj och bröa en bakform på ca 24 cm i diameter. Sätt i kyl för att stelna.
Hacka mandeln grovt. Skrubba citronen i hett vatten. Rör smör, socker och vaniljsocker poröst och rör ned ett ägg i taget. Tillsätt finrivet citronskal.
Blanda vetemjöl med bakpulver och sikta ned i smeten under omrörning. Vänd ned mandelmjöl och mandelhack. Blanda med lätt hand ned lingonen och spara några att toppa kakan med.
Häll smeten i formen och grädda kakan i 175° ca 30 minuter. Pröva med sticka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar