LÄTTBAKAD JORDGUBBSTÅRTA
Klassisk jordgubbstårta med lättbakad botten. Fyll tårtan med jordgubbssylt, vispgrädde och jordgubbar. Garnera med bär och grädde.
10 bitar
Botten:
4 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
Fyllning och garnering:
2 dl jordgubbssylt
6 dl vispgrädde
1½ l jordgubbar
ev guldpulver (finns i bakhyllan)
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver med vaniljsocker och sikta ned detta under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Pröva med sticka att den känns torr. Låt svalna något innan den stjälps upp.
Dela bottnen i 3 delar. Fördela sylt, vispad grädde och jordgubbar emellan. Spara litet bär och grädde till garnering. Pudra ev en aning guldpulver på toppen.
Klassisk jordgubbstårta med lättbakad botten. Fyll tårtan med jordgubbssylt, vispgrädde och jordgubbar. Garnera med bär och grädde.
10 bitar
Botten:
4 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj
Fyllning och garnering:
2 dl jordgubbssylt
6 dl vispgrädde
1½ l jordgubbar
ev guldpulver (finns i bakhyllan)
Sätt ugnen på 175°.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver med vaniljsocker och sikta ned detta under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Pröva med sticka att den känns torr. Låt svalna något innan den stjälps upp.
Dela bottnen i 3 delar. Fördela sylt, vispad grädde och jordgubbar emellan. Spara litet bär och grädde till garnering. Pudra ev en aning guldpulver på toppen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar