måndag 24 augusti 2020

Lättbakad jordgubbstårta

LÄTTBAKAD JORDGUBBSTÅRTA

Klassisk jordgubbstårta med lättbakad botten. Fyll tårtan med jordgubbssylt, vispgrädde och jordgubbar. Garnera med bär och grädde.

10 bitar

Botten:
4 ägg
2 dl socker
1½ dl vetemjöl
3/4 dl potatismjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker med äkta vanilj

Fyllning och garnering:
2 dl jordgubbssylt
6 dl vispgrädde
1½ l jordgubbar
ev guldpulver (finns i bakhyllan)


Sätt ugnen på 175°.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver med vaniljsocker och sikta ned detta under omrörning. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Pröva med sticka att den känns torr. Låt svalna något innan den stjälps upp.

Dela bottnen i 3 delar. Fördela sylt, vispad grädde och jordgubbar emellan. Spara litet bär och grädde till garnering. Pudra ev en aning guldpulver på toppen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar