måndag 24 augusti 2020

Cheesecakerutor med bärtopping i långpanna

CHEESECAKERUTOR MED BÄRTOPPING
I LÅNGPANNA

En suveränt god och krämig cheesecake med mild smak av bär och syrlig crème fraîche-topping. Dekorera med färska blåbär och hallon.

24 rutor

Botten:
225 g smör
700 g digestivekex
4 msk socker

Fyllning:
900 g färskost
225 g lätt tinade hallon
225 g lätt tinade jordgubbar
6 ägg
1½ dl socker

Topping:
7½ dl crème fraîche
1½ dl socker
3 msk vaniljsocker

Garnering:
250 g färska blåbär
300 g färska hallon


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret i en kastrull. Mixa digestivekexen till smulor i en matberedare, tillsätt det smälta smöret och sockret och blanda om. Tryck ut digestivesmulet på ett smort bakplåtspapper i en ugnsform, 30 x 40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter.

Lägg ost och lätt tinade, avrunna bär i en skål tillsammans med ägg och socker. Mixa till en slät smet. Häll ut smeten på digestivebotten och grädda i nedre delen av ugnen ca 25 minuter. 

Under tiden, blanda ihop crème fraîche, socker och vaniljsocker till toppingen i en skål. Bred ut toppingen på den varma fyllningen och grädda vidare ca 10 minuter. Då kakan svalnat, låt stå svalt i kylskåp över natten för att stelna.

Dekorera med färska bär vid servering och skär upp i rutor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar