torsdag 27 augusti 2020

Tigerkaka med apelsin

TIGERKAKA MED APELSIN

Den här tigerkakan är mycket enkel att baka och smakar ljuvligt av både choklad och apelsin. Den saftiga kakan passar perfekt till kaffet.

15 bitar

175 g mjukt margarin
2½ dl socker
3 ägg
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 dl kaffegrädde
2 msk kakao
2 msk vatten
rivet skal av 1 apelsin
smör och ströbröd till formen


Rör margarin och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda vetemjöl och bakpulver. Vänd ned det i smeten tillsammans med grädden. Blanda kakao och vatten och rör ned det i ca 1/3 av smeten. Tillsätt rivet apelsinskal i den resterande smeten (2/3).

Klicka i litet av den ljusa smeten i en smord och bröad form, ca 1½ l. Fördela chokladsmeten ovanpå och sedan resten av den ljusa. Dra med en gaffel genom smeten så att kakan blir marmorerad. Grädda i nedre delen av ugnen på 175° 50 - 60 minuter.

Låt kakan stå några minuter i formen innan du stjälper upp den.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar