söndag 23 augusti 2020

Halloncheesecake i långpanna

HALLONCHEESECAKE I LÅNGPANNA

Dessa festliga cheesecakerutor med hallon, färskost och kondenserad mjölk på digestivebotten passar bra att bjuda på när man är många.

36 rutor

Botten:
175 g smör
500 g digestivekex
1½ msk farinsocker

Fyllning:
600 g färskost naturell
3 ägg
rivet skal av 1 lime
2 dl crème fraîche
2 msk majsstärkelse
1 burk kondenserad mjölk, ca 400 g
200 g färska hallon

Garnering:
hallon
citronmeliss


Botten:
Smält smöret. Krossa kexen och blanda med sockret och smöret. Tryck ut blandningen i en långpanna, ca 25 x 40 cm, med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i 175° ca 7 minuter.

Fyllning:
Vispa samman färskost och ägg. Rör i lime, crème fraîche, majsstärkelse och den kondenserade mjölken. Bred ut smeten på kexbottnen och strö över hallonen. Grädda mitt i ugnen ca 35 minuter. Kakan ska vara lite lös när du tar ut den. När den svalnat stelnar den. Låt stå i kylen, gärna över natten.

Skär kakan i rutor och garnera med hallon och citronmeliss.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar