måndag 24 augusti 2020

Ricottakaka med apelsin och kokos

RICOTTAKAKA MED APELSIN OCH KOKOS

Om du tycker om att baka är det här ett spännande och kul recept. Den här goda kakan består av ingredienser som ricotta, apelsin och kokos och smakar himmelskt.

1 kaka, ca 10 bitar

1 ask ricottaost, 250 g
100 g smör
4 ägg
3 dl socker
2½ dl färskpressad apelsinjuice
rivet skal av 1 apelsin
3½ dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 dl kokos
smör och kokos till formen
florsocker att pudra över


Sätt ugnen på 200°.

Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt ricotta, smält smör, apelsinjuice och -skal. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kokos och rör ned i äggvispet.

Smörj en sockerkaksform som rymmer ca 2 liter och ströa den med kokos. Häll i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter. Låt kakan svalna innan den stjälps upp. Pudra över florsocker strax före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar