måndag 24 augusti 2020

Knaprig blåbärspaj

KNAPRIG BLÅBÄRSPAJ

Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås.

4 portioner

500 g blåbär, frysta eller färska
2 msk potatismjöl
½ dl socker

Deg:
100 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ dl vetegroddar
½ dl finhackad mandel

Till servering:
ev grädde, vaniljsås eller vaniljglass


Sätt ugnen på 200°. 

Lägg blåbären i en pajform, pudra över potatismjöl och socker och blanda med en sked.

Deg:
Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjöl, havregryn, vetegroddar och mandel. Låt degen svälla ca 10 minuter. Smula degen över blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna några minuter.

Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar