KNAPRIG BLÅBÄRSPAJ
Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås.
4 portioner
500 g blåbär, frysta eller färska
2 msk potatismjöl
½ dl socker
Deg:
100 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ dl vetegroddar
½ dl finhackad mandel
Till servering:
ev grädde, vaniljsås eller vaniljglass
Sätt ugnen på 200°.
Lägg blåbären i en pajform, pudra över potatismjöl och socker och blanda med en sked.
Deg:
Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjöl, havregryn, vetegroddar och mandel. Låt degen svälla ca 10 minuter. Smula degen över blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna några minuter.
Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.
Ett utsökt recept på knaprig blåbärspaj med mjuk fyllning. Du gör pajen av blåbär, smör, socker, mjöl, havregryn och mandel. Servera till efterrätt med ljuvlig vaniljsås.
4 portioner
500 g blåbär, frysta eller färska
2 msk potatismjöl
½ dl socker
Deg:
100 g smör eller margarin
3/4 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
½ dl vetegroddar
½ dl finhackad mandel
Till servering:
ev grädde, vaniljsås eller vaniljglass
Sätt ugnen på 200°.
Lägg blåbären i en pajform, pudra över potatismjöl och socker och blanda med en sked.
Deg:
Smält smör eller margarin i en kastrull. Tillsätt socker, vaniljsocker, mjöl, havregryn, vetegroddar och mandel. Låt degen svälla ca 10 minuter. Smula degen över blåbären. Grädda i nedre delen av ugnen 15 minuter eller tills ytan fått fin färg. Låt svalna några minuter.
Servera med vaniljsås, grädde eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar