tisdag 25 augusti 2020

Jordgubbsformar med mandelmassa

JORDGUBBSFORMAR MED MANDELMASSA

Söta och saftiga formar med jordgubbar och mandelmassa. Spara några jordgubbar att garnera bakverken med och sikta över florsocker.

35 st

Deg:
4 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
½ dl socker
200 g kallt smör

Fyllning:
3 ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
125 g smör
100 g riven mandelmassa
1 dl vetemjöl
15 jordgubbar till fyllning

Garnering:
florsocker


Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Forma en rulle, ta ut bitar som tummas ut i formar (mindre, stadiga formar, typ mazarinformar). Nagga dem och sätt in i kylen. 

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal. Smält smöret, tillsätt äggvispet, riven mandelmassa och siktat vetemjöl. Ta ut formarna och ställ dem på bakpappersklädda plåtar. Fördela en mindre bit jordgubbe i varje form + fyllning (rör om fyllningen då och då). Grädda i 200° ca 13 minuter. Låt svalna.

Garnera med jordgubbar och sikta över florsocker.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar