LYXIGA HALLONBISKVIER I LÅNGPANNA
Visst kan man baka biskvier i långpanna! Tryck ut mandelmassebottnen, smaksätt smörkrämen med hallon och ringla vit choklad över.
40 st
Botten:
600 g mandelmassa
½ dl socker
2 stora äggvitor
Fyllning:
250 g mjukt smör
2 dl florsocker
2½ tsk vaniljsocker
75 g hallon
Garnering:
100 g vit choklad
300 g hallon
Sätt ugnen på 175°.
Botten:
Riv mandelmassan. Blanda med socker och äggvitor. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt bottnen svalna.
Fyllning:
Vispa smör, florsocker och vanilj riktigt poröst. Tillsätt hallonen och vispa till en jämn smörkräm. Bred krämen på bottnen och ställ kallt 30 minuter.
Garnering:
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna.
Skär upp i rutor och garnera med hallon.
Visst kan man baka biskvier i långpanna! Tryck ut mandelmassebottnen, smaksätt smörkrämen med hallon och ringla vit choklad över.
40 st
Botten:
600 g mandelmassa
½ dl socker
2 stora äggvitor
Fyllning:
250 g mjukt smör
2 dl florsocker
2½ tsk vaniljsocker
75 g hallon
Garnering:
100 g vit choklad
300 g hallon
Sätt ugnen på 175°.
Botten:
Riv mandelmassan. Blanda med socker och äggvitor. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 15 - 20 minuter. Låt bottnen svalna.
Fyllning:
Vispa smör, florsocker och vanilj riktigt poröst. Tillsätt hallonen och vispa till en jämn smörkräm. Bred krämen på bottnen och ställ kallt 30 minuter.
Garnering:
Hacka och smält chokladen över vattenbad. Ringla chokladen över kakan. Låt stelna.
Skär upp i rutor och garnera med hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar