måndag 24 augusti 2020

Släta citronbullar med smör och sylt

SLÄTA CITRONBULLAR MED SMÖR OCH SYLT

Delikata vetebullar med fin citronsmak. Servera gärna bullarna med smör och valfri sylt till frukost, fika eller afternoon tea.

36 st

Bullar:
50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Smaksättning:
finrivet skal av 2 citroner


Smula ned jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken, värm till 37° och rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, salt och citronskal. Rör ned mjölet och arbeta degen smidig ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 40 minuter.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela degen i 36 lika stora bitar. Rulla till bollar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa under bakduk ca 25 minuter. Sätt ugnen på 225°.

Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen 10 - 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk. Servera med smör och valfri sylt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar