måndag 24 augusti 2020

Chokladbakelse med körsbär

CHOKLADBAKELSE MED KÖRSBÄR

Denna delikata dessert med vackra chokladbakelser och söta körsbär kommer att bli en succé på bjudningen. Grädda bakelserna och skär upp dem så man ser hjärtat av nötkräm och servera dem sedan med goda romkörsbär och fluffig grädde.

18 bakelser

3½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 krm salt
ca 100 g grovhackad mörk blockchoklad
125 g smör
2½ dl muscovadosocker
1 dl kakao
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1½ dl mjölk
½ dl kvarg
1½ dl Nutella

Till servering:
körsbär till garnering (eller rårörda
hallon eller skogsbär)
ev vaniljglass eller lättvispad grädde


Sätt ugnen på 200°.

Rör samman mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt. Sikta genom en sil. Tillsätt chokladhacket och ställ åt sidan.

Vispa smör och socker pösigt, gärna med elvisp. Sikta i kakaon och vispa ihop. Tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Tillsätt vaniljsocker, mjölk och kvarg och blanda noggrant. Blanda ned de torra ingredienserna. Rör inte för mycket, bara tills ingredienserna blandats.

Fyll små muffinsformar till 1/3. Klicka i Nutella och fyll i mer smet så att formarna är fyllda till 2/3. För bästa resultat, ställ formarna i en muffinsplåt eller i ugnssäkra små glasformar. Grädda ca 15 minuter.

Ta ut och låt svalna något på ett galler. Lägg upp muffinsen på en tallrik och dela dem försiktigt så att man ser den rinniga kärnan. Servera med inlagda körsbär i rom alternativt rårörda hallon eller skogsbär. Lättvispad grädde eller en kula vaniljglass blir också gott till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar