PAJ MED HAVREBOTTEN,
CITRUSKRÄM OCH BÄR
Snabb och somrig paj med frasig havrebotten, syrlig citruskräm och färska bär. Servera pajen genast så behåller bottnen sin frasighet.
1 paj
Botten:
150 g smör
2½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
½ dl socker
Citruskräm:
200 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 dl lemon curd
2 dl vispgrädde
rivet skal av 2 limefrukter
1 tsk limejuice
Fyllning:
3 dl hallon, blåbär och jordgubbar
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser till bottnen och blanda en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter, lite upp mot kanterna. Grädda i 200° ca 15 minuter.
Vid servering:
Blanda ihop ost med lemon curd. Vispa grädden och vänd ned den och limeskal. Smaka av med pressad lime. Bred krämen över pajbottnen och toppa med bär. Servera genast för att bottnen ska behålla sin frasighet.
CITRUSKRÄM OCH BÄR
Snabb och somrig paj med frasig havrebotten, syrlig citruskräm och färska bär. Servera pajen genast så behåller bottnen sin frasighet.
1 paj
Botten:
150 g smör
2½ dl havregryn
2½ dl vetemjöl
½ dl socker
Citruskräm:
200 g naturell färskost av philadelphiatyp
1 dl lemon curd
2 dl vispgrädde
rivet skal av 2 limefrukter
1 tsk limejuice
Fyllning:
3 dl hallon, blåbär och jordgubbar
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt övriga ingredienser till bottnen och blanda en smulig deg. Tryck ut degen i en pajform, ca 23 cm i diameter, lite upp mot kanterna. Grädda i 200° ca 15 minuter.
Vid servering:
Blanda ihop ost med lemon curd. Vispa grädden och vänd ned den och limeskal. Smaka av med pressad lime. Bred krämen över pajbottnen och toppa med bär. Servera genast för att bottnen ska behålla sin frasighet.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar