VINBÄRSKAKA MED VALNÖTTER
Låt sommarens vinbärsskörd ge smak åt en saftig vinbärskaka med valnötter. Kakan är även god att baka på äppeldricka och rostade hasselnötter.
1 kaka, ca 10 bitar
200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl koncentrerad svart vinbärssaft
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g valnötter
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en bakform, ca 1½ liter.
Vispa smör och socker luftigt med elvisp, ca 2 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda ned saften. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ned mjölblandningen och tillsätt valnötterna i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter.
Låt sommarens vinbärsskörd ge smak åt en saftig vinbärskaka med valnötter. Kakan är även god att baka på äppeldricka och rostade hasselnötter.
1 kaka, ca 10 bitar
200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl koncentrerad svart vinbärssaft
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g valnötter
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en bakform, ca 1½ liter.
Vispa smör och socker luftigt med elvisp, ca 2 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda ned saften. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ned mjölblandningen och tillsätt valnötterna i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar