måndag 24 augusti 2020

Vinbärskaka med valnötter

VINBÄRSKAKA MED VALNÖTTER

Låt sommarens vinbärsskörd ge smak åt en saftig vinbärskaka med valnötter. Kakan är även god att baka på äppeldricka och rostade hasselnötter.

1 kaka, ca 10 bitar

200 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl koncentrerad svart vinbärssaft
4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
200 g valnötter
smör och ströbröd till formen


Sätt ugnen på 175°. Smörj och bröa en bakform, ca 1½ liter.

Vispa smör och socker luftigt med elvisp, ca 2 minuter. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt vispning. Blanda ned saften. Blanda mjöl och bakpulver i en bunke. Sikta ned mjölblandningen och tillsätt valnötterna i äggsmeten. Rör försiktigt till en jämn smet. Klicka ut smeten i formen.

Grädda kakan i mitten av ugnen ca 50 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar