fredag 21 augusti 2020

Saftiga äppelmazariner

SAFTIGA ÄPPELMAZARINER

Så ljuvligt goda! Servera dem med eller utan en färgglad glasyr. Vill du hellre bara sikta florsocker över mazarinerna så går det också bra.

10 st

Mördeg:
2½ dl vetemjöl
½ dl socker
100 g kallt smör

Fyllning:
250 g mandelmassa
100 g mjukt smör
2 ägg
1 äpple

Glasyr:
2 dl florsocker
1½ msk vatten
ev några droppar röd hushållsfärg


Sätt ugnen på 175°.

Mördeg:
Arbeta snabbt ihop ingredienserna. Använd gärna matberedare men tänk på att bara precis köra samman till en deg. Låt vila svalt i plast ca 30 minuter. Kavla eller tryck ut degen i smorda mazarinformar eller engångsformar av aluminiumfolie. Nagga med en gaffel. Låt stå i kylen medan du gör fyllningen.

Fyllning:
Riv mandelmassan grovt och rör samman med smöret. Rör i ett ägg åt gången. Fyll formarna till ca 3/4. Skär äpplena i tunna klyftor. Tryck ned några klyftor k fyllningen i varje form. Grädda i nedre delen av ugnen 20 - 25 minuter. Låt svalna.

Glasyr:
Rör ihop florsocker och vatten, litet i taget. Färga ev med några droppar röd hushållsfärg. Bred glasyren på kakorna.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar