HALLONKAKA MED KNAPRIGT SMULTÄCKE
I LÅNGPANNA
30 bitar
Botten:
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g frysta hallon
Smultäcke:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl rörsocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret, tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronskal och rör ned det i smörsmeten. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och vänd ned.
Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela hallonen jämnt över kakan. Nyp ihop tärnat smör, havregryn, vetemjöl och råsocker och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skär upp i rutor.
I LÅNGPANNA
30 bitar
Botten:
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g frysta hallon
Smultäcke:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl rörsocker
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret, tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronskal och rör ned det i smörsmeten. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och vänd ned.
Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela hallonen jämnt över kakan. Nyp ihop tärnat smör, havregryn, vetemjöl och råsocker och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.
Skär upp i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar