torsdag 27 augusti 2020

Hallonkaka med knaprigt smultäcke i långpanna

HALLONKAKA MED KNAPRIGT SMULTÄCKE
I LÅNGPANNA

30 bitar

Botten:
100 g smör eller margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl socker
rivet skal av 1 citron
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g frysta hallon

Smultäcke:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl rörsocker


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret, tillsätt mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt citronskal och rör ned det i smörsmeten. Blanda vaniljsocker, vetemjöl och bakpulver och vänd ned.

Klä en långpanna, ca 25 x 35 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Fördela hallonen jämnt över kakan. Nyp ihop tärnat smör, havregryn, vetemjöl och råsocker och strö över kakan. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.

Skär upp i rutor.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar