HALLONKNUTAR MED VANILJKRÄM
Hallon och vaniljkräm ger dessa saftiga vetebullar en härlig sommarkänsla. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
50 st
Vetebullar:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/4 dl socker
13 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
½ tsk salt
Fyllning:
200 g smör
1 dl socker
3 dl vaniljkräm
250 g hallon
Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker
Sätt ugnen på 225°.
Värm mjölken till 37°. Smula ned jästen i en bunke. Lös den först i litet av mjölken, tillsätt sedan resten. Blanda i sockret och ca hälften av mjölet. Tillsätt smöret klickvis. Tillsätt det mesta av resterande mjöl (spara lite till utbakningen) och arbeta degen smidig och blank. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några minuter. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Fyllning:
Blanda smör och socker. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och vik över degen från långsidan. Skär i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna och sno samman till en knut och lägg dem i pappersformar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Klicka eller spritsa vaniljkräm på bullarna och lägg på några hallon. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 - 10 minuter.
Hallon och vaniljkräm ger dessa saftiga vetebullar en härlig sommarkänsla. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
50 st
Vetebullar:
5 dl mjölk
50 g jäst
1 1/4 dl socker
13 dl vetemjöl
150 g mjukt smör
½ tsk salt
Fyllning:
200 g smör
1 dl socker
3 dl vaniljkräm
250 g hallon
Pensling och garnering:
ägg
pärlsocker
Sätt ugnen på 225°.
Värm mjölken till 37°. Smula ned jästen i en bunke. Lös den först i litet av mjölken, tillsätt sedan resten. Blanda i sockret och ca hälften av mjölet. Tillsätt smöret klickvis. Tillsätt det mesta av resterande mjöl (spara lite till utbakningen) och arbeta degen smidig och blank. Tillsätt saltet och arbeta degen ytterligare några minuter. Låt jäsa under bakduk ca 40 minuter.
Fyllning:
Blanda smör och socker. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en rektangel, ca 30 x 60 cm. Bred på fyllningen och vik över degen från långsidan. Skär i ca 2 cm breda remsor. Tvinna remsorna och sno samman till en knut och lägg dem i pappersformar. Låt jäsa under bakduk ca 30 minuter.
Klicka eller spritsa vaniljkräm på bullarna och lägg på några hallon. Pensla bullarna med lätt uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen 8 - 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar