fredag 21 augusti 2020

Apelsinformar med kokosflingor

APELSINFORMAR MED KOKOSFLINGOR

Mazariner med en twist. Fyll små mördegsformar med apelsinkräm och kokosflingor. De blir underbart saftiga och goda.


18 st


3 dl vetemjöl

100 g smör
3 msk socker
1 litet ägg

Fyllning:

75 g smör
1 dl socker
2 ägg
3/4 koncentrerad apelsinjuice
½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
125 g kokosflingor


Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela den i bitar. Tryck ut degbitarna i aluminiumformar, nagga dem och låt vila i kyl ca 30 minuter.


Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ned apelsinjuicekoncentrat. Blanda mjöl med bakpulver och rör ned tillsammans med kokosflingorna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i 175° 20 - 25 minuter tills kakorna fått fin färg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar