APELSINFORMAR MED KOKOSFLINGOR
Mazariner med en twist. Fyll små mördegsformar med apelsinkräm och kokosflingor. De blir underbart saftiga och goda.
18 st
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk socker
1 litet ägg
Fyllning:
75 g smör
1 dl socker
2 ägg
3/4 koncentrerad apelsinjuice
½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
125 g kokosflingor
Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela den i bitar. Tryck ut degbitarna i aluminiumformar, nagga dem och låt vila i kyl ca 30 minuter.
Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ned apelsinjuicekoncentrat. Blanda mjöl med bakpulver och rör ned tillsammans med kokosflingorna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i 175° 20 - 25 minuter tills kakorna fått fin färg.
Mazariner med en twist. Fyll små mördegsformar med apelsinkräm och kokosflingor. De blir underbart saftiga och goda.
18 st
3 dl vetemjöl
100 g smör
3 msk socker
1 litet ägg
Fyllning:
75 g smör
1 dl socker
2 ägg
3/4 koncentrerad apelsinjuice
½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
125 g kokosflingor
Blanda snabbt samman degen i en matberedare eller för hand. Forma en rulle och dela den i bitar. Tryck ut degbitarna i aluminiumformar, nagga dem och låt vila i kyl ca 30 minuter.
Rör smör och socker poröst, tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ned apelsinjuicekoncentrat. Blanda mjöl med bakpulver och rör ned tillsammans med kokosflingorna. Fördela fyllningen i formarna. Grädda i 175° 20 - 25 minuter tills kakorna fått fin färg.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar