LJUVLIGA FYLLDA KARDEMUMMASNURROR
En blandning av smör, kardemumma, lemon curd och mandelmassa fyller de här kardemummasnurrorna. Pensla med smör och doppa i socker!
56 st
Vetedeg:
50 g jäst
4½ dl mjölk
1 dl socker
1 ägg
1 tsk stött kardemumma
175 g mjukt smör
12 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
Fyllning:
250 g mandelmassa, riven eller smulad
125 g mjukt smör
1 msk stött kardemumma
½ dl lemon curd
Pensling och garnering:
50 g smör
2 dl socker
Vetedeg:
Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till knappt 37°. Lös jästen i mjölken. Rör i socker, ägg, kardemumma och smör. Tillsätt mjölet litet i taget. Arbeta degen riktigt smidig. Ta i saltet och arbeta degen ytterligare någon minut. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 30 - 40 minuter.
Fyllning:
Rör ihop mandelmassa, smör, kardemumma och lemon curd till en slät kräm.
Dela degen på mitten, kavla ut bitarna till två degplattor, ca 35 x 40 cm, och bred på fyllningen. Vik degen dubbel från långsidan. Skär i remsor på 1½ - 2 cm. Snurra samman till bullar och lägg i formar på plåtar. Låt jäsa ca 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225° 8 - 10 minuter.
Pensla bullarna med smält smör och doppa i socker.
En blandning av smör, kardemumma, lemon curd och mandelmassa fyller de här kardemummasnurrorna. Pensla med smör och doppa i socker!
56 st
Vetedeg:
50 g jäst
4½ dl mjölk
1 dl socker
1 ägg
1 tsk stött kardemumma
175 g mjukt smör
12 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
Fyllning:
250 g mandelmassa, riven eller smulad
125 g mjukt smör
1 msk stött kardemumma
½ dl lemon curd
Pensling och garnering:
50 g smör
2 dl socker
Vetedeg:
Smula ned jästen i en bunke. Värm mjölken till knappt 37°. Lös jästen i mjölken. Rör i socker, ägg, kardemumma och smör. Tillsätt mjölet litet i taget. Arbeta degen riktigt smidig. Ta i saltet och arbeta degen ytterligare någon minut. Låt jäsa under duk till dubbel storlek, 30 - 40 minuter.
Fyllning:
Rör ihop mandelmassa, smör, kardemumma och lemon curd till en slät kräm.
Dela degen på mitten, kavla ut bitarna till två degplattor, ca 35 x 40 cm, och bred på fyllningen. Vik degen dubbel från långsidan. Skär i remsor på 1½ - 2 cm. Snurra samman till bullar och lägg i formar på plåtar. Låt jäsa ca 40 minuter. Grädda i mitten av ugnen på 225° 8 - 10 minuter.
Pensla bullarna med smält smör och doppa i socker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar