torsdag 27 augusti 2020

Cheesecake med jordgubbar och kardemumma

CHEESECAKE MED JORDGUBBAR OCH KARDEMUMMA

Drömgod cheesecake med smak av kardemumma, toppad med färska jordgubbar. Pudra litet florsocker över bären och garnera med mynta.

8 bitar

Botten:
300 g digestivekex
100 g mjukt smör
1 krm stött kardemumma

Fyllning:
300 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraîche
1 dl socker
2 ägg
1 msk finrivet citronskal

Garnering:
½ l jordgubbar
florsocker
färsk mynta


Sätt ugnen på 175°. Kläm fast ett bakpapper i botten på en form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.

Mixa kexen till smulor. Blanda med smör och kardemumma till en smulig deg. Tryck ut degen i formen och ställ formen i kylen.

Fyllning:
Blanda färskost, crème fraîche, socker, ägg och citronskal till en slät smet, gärna i matberedare. Häll fyllningen över kexbottnen i formen. Grädda i mitten av ugnen tills smeten stannat, ca 30 minuter. Låt kakan svalna - efter gräddning ska kakan svalna och därefter kylas ner ca 1 timme, övertäckt i kylen.

Ta ut kakan ca 20 minuter före servering. Skär med en kniv längs kanten på formen för att lossa kakan. Lägg upp den på ett serveringsfat.

Garnering:
Skär jordgubbarna i bitar. Arrangera dem fint på cheesecaken. Pudra litet florsocker över jordgubbarna och garnera med mynta. Du kan självklart variera garneringen med andra bär.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar