torsdag 27 augusti 2020

Citronkaka med blåbär

CITRONKAKA MED BLÅBÄR

Pigga upp sockerkakan med frisk citron och söta blåbär - en perfekt kombination som kommer att gå hem hos både stor och liten.

14 bitar

Sockerkaka:
100 g smör
3 ägg
3 dl socker
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl mjölk
1½ dl blåbär

Garnering:
florsocker
rivet skal av 1 citron


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret och ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ned det i smeten växelvis med smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ - 2 liter. Strö på blåbären.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 10 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker och garnera med rivet citronskal vid servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar