CITRONKAKA MED BLÅBÄR
Pigga upp sockerkakan med frisk citron och söta blåbär - en perfekt kombination som kommer att gå hem hos både stor och liten.
14 bitar
Sockerkaka:
100 g smör
3 ägg
3 dl socker
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl mjölk
1½ dl blåbär
Garnering:
florsocker
rivet skal av 1 citron
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ned det i smeten växelvis med smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ - 2 liter. Strö på blåbären.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 10 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker och garnera med rivet citronskal vid servering.
Pigga upp sockerkakan med frisk citron och söta blåbär - en perfekt kombination som kommer att gå hem hos både stor och liten.
14 bitar
Sockerkaka:
100 g smör
3 ägg
3 dl socker
rivet skal av 1 citron
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 dl mjölk
1½ dl blåbär
Garnering:
florsocker
rivet skal av 1 citron
Sätt ugnen på 175°.
Smält smöret och ta från värmen. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt citronskal och -saft. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Sikta ned det i smeten växelvis med smör och mjölk. Häll smeten i en smord och bröad form, 1½ - 2 liter. Strö på blåbären.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 timme och 10 minuter. Låt svalna. Pudra med florsocker och garnera med rivet citronskal vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar