BLOMBULLAR MED MANDELMASSA OCH HALLON
Vackra blomformade bullar med mandelmassa och hallon som smakar ljuvligt. Med färska hallon blir bullarna allra godast.
56 st
Deg:
50 g jäst
5 dl mjölk
1½ dl socker
1½ tsk stött kardemumma
½ tsk salt
1 ägg
13 dl vetemjöl
150 g smör
Fyllning:
150 g rumstempererat smör
3 msk socker
300 g mandelmassa
250 g hallon, helst färska
Pensling och garnering:
ägg
florsocker
Sätt ugnen på 225°.
Smula ned jästen i en skål och lös den i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och ägg. Ta i det mesta av mjölet. Klicka i det mjuka smöret. Arbeta degen smidig och blank tills den släpper kanterna på skålen. Låt jäsa under duk 30 - 40 minuter.
Rör samman smör, socker och riven mandelmassa till fyllningen.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 50 x 25 cm. Bred på fyllningen, strö på hallonen och rulla samman. Skär degen i bitar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt så att de blir som blommor. Låt jäsa under duk ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Pudra ev med florsocker före servering.
Vackra blomformade bullar med mandelmassa och hallon som smakar ljuvligt. Med färska hallon blir bullarna allra godast.
56 st
Deg:
50 g jäst
5 dl mjölk
1½ dl socker
1½ tsk stött kardemumma
½ tsk salt
1 ägg
13 dl vetemjöl
150 g smör
Fyllning:
150 g rumstempererat smör
3 msk socker
300 g mandelmassa
250 g hallon, helst färska
Pensling och garnering:
ägg
florsocker
Sätt ugnen på 225°.
Smula ned jästen i en skål och lös den i mjölken. Tillsätt socker, kardemumma, salt och ägg. Ta i det mesta av mjölet. Klicka i det mjuka smöret. Arbeta degen smidig och blank tills den släpper kanterna på skålen. Låt jäsa under duk 30 - 40 minuter.
Rör samman smör, socker och riven mandelmassa till fyllningen.
Kavla ut degen till en rektangel, ca 50 x 25 cm. Bred på fyllningen, strö på hallonen och rulla samman. Skär degen i bitar. Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt så att de blir som blommor. Låt jäsa under duk ca 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg. Grädda i mitten av ugnen ca 10 minuter. Pudra ev med florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar