måndag 24 augusti 2020

Nektarinpaj

NEKTARINPAJ

En fruktig och läcker paj med härlig kombination av fluffig saftig fyllning och härliga nektariner. Pajen är utmärkt att servera på sommarkalaset med vackra röda vinbär som garnering.

8 bitar

Pajbotten:
150 g smält smör
2½ dl vetemjöl
2½ dl havregryn
½ dl socker

Fyllning:
150 g smör
2 dl socker
3 ägg
2 tsk vaniljsocker
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 nektariner
50 g mandelspån
100 g röda vinbär


Sätt ugnen på 200°.

Blanda samman smör, vetemjöl, havregryn och socker. Tryck ut degen i en pajform, ca 22 cm i diameter och förgrädda 10 minuter tills pajskalet fått fin färg. Låt svalna. Sänk ugnstemperaturen till 175°.

Rör smör och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen, ett i taget. Rör ned vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i pajskalet.

Kärna ur och skär nektarinerna i klyftor. Tryck ned dem i smeten. Strö över mandel. Grädda klart i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter tills den fått fin färg. Garnera med röda vinbär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar