RASPBERRY CHOCOLATE MUFFINS
Härliga hallonchokladmuffins är svåra att motstå. För receptet behöver du bl a kakao, mjölk, ägg, frysta hallon och florsocker. Servera till fika eller kalas.
12 st
4 dl vetemjöl
2 dl socker
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl kakao
25 g smält margarin
2 dl mjölk
1 ägg
200 g frysta, otinade hallon, ca 3 dl
socker
florsocker
Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål eller matberedare. Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ned i smeten. Vänd försiktigt i hallonen (spar några till garnering).
Fördela smeten i muffinsformar eller muffinsplåt med 12 hål. Strö några lättsockrade hallon på toppen. Grädda 18 - 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Sikta över florsocker.
Härliga hallonchokladmuffins är svåra att motstå. För receptet behöver du bl a kakao, mjölk, ägg, frysta hallon och florsocker. Servera till fika eller kalas.
12 st
4 dl vetemjöl
2 dl socker
½ tsk salt
2 tsk bakpulver
1½ dl kakao
25 g smält margarin
2 dl mjölk
1 ägg
200 g frysta, otinade hallon, ca 3 dl
socker
florsocker
Sätt ugnen på 225°.
Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och kakao i en skål eller matberedare. Tillsätt det smälta margarinet. Vispa ihop mjölk och ägg och rör ned i smeten. Vänd försiktigt i hallonen (spar några till garnering).
Fördela smeten i muffinsformar eller muffinsplåt med 12 hål. Strö några lättsockrade hallon på toppen. Grädda 18 - 20 minuter. Ta ut och låt svalna. Sikta över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar