VALNÖTSRULLTÅRTA MED HALLON
Läcker rulltårta med valnötter i smeten. Fylld med grädde och hallon har du en garanterad fikasuccé. Garnera med litet extra hallon.
10 bitar
Rulltårta:
3 stora ägg
1 3/4 dl socker
100 g malda valnötter
2 msk potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl vispgrädde
125 g hallon + några till garnering
Garnering:
citronmeliss eller färsk mynta
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda valnötter, potatis- och vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ned blandningen i äggvispet till en jämn smet. Bred ut jämnt på bakpappersklädd plåt. Grädda genast mitt i ugnen i 250° 5 - 7 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av papperet som bottnen gräddats på och täck med fuktig handduk tills den svalnat.
Vispa grädden och bred den på bottnen. Strö över hallon, rulla ihop och låt stå i kylen en stund före servering. Garnera med hallon och ev kryddgrönt.
Läcker rulltårta med valnötter i smeten. Fylld med grädde och hallon har du en garanterad fikasuccé. Garnera med litet extra hallon.
10 bitar
Rulltårta:
3 stora ägg
1 3/4 dl socker
100 g malda valnötter
2 msk potatismjöl
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
Fyllning:
3 dl vispgrädde
125 g hallon + några till garnering
Garnering:
citronmeliss eller färsk mynta
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda valnötter, potatis- och vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ned blandningen i äggvispet till en jämn smet. Bred ut jämnt på bakpappersklädd plåt. Grädda genast mitt i ugnen i 250° 5 - 7 minuter. Stjälp upp på sockrat papper. Dra av papperet som bottnen gräddats på och täck med fuktig handduk tills den svalnat.
Vispa grädden och bred den på bottnen. Strö över hallon, rulla ihop och låt stå i kylen en stund före servering. Garnera med hallon och ev kryddgrönt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar