lördag 22 augusti 2020

Sockerkaka med mörk choklad och sirap

SOCKERKAKA MED MÖRK CHOKLAD OCH SIRAP

Himmelskt god och saftig sockerkaka med rik smak av mörk choklad och sirap. Pudra med litet florsocker före servering. Perfekt till fikat.

16 bitar

150 g mörk choklad
200 g mjukt smör
2 dl rörsocker
3/4 dl ljus sirap
3 ägg
3 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk bikarbonat
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl turkisk yoghurt

Garnering:
florsocker


Sätt ugnen på 175°.

Smält chokladen. Rör smör, råsocker och sirap smidigt. Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning. Blanda de torra ingredienserna och vänd ned denna blandning i smeten tillsammans med chokladen och yoghurten. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 1½ liter.

Grädda i nedre delen av ugnen ca 50 minuter. Pudra med litet florsocker före servering.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar