BLÅBÄRSPAJ MED KNAPRIGT SMULTÄCKE
En näve rice krispies i smuldegen ger ett härligt knäckigt täcke över den läckra blåbärspajen. Servera med glass eller vispad grädde, eller t o m vaniljsås (min stora förtjusning!).
6 portioner
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1½ dl rice krispies
1 tsk bakpulver
500 g blåbär
2 msk socker
1½ msk potatismjöl
Smält smöret i en kastrull. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Ta kastrullen från värmen, rör ned mjölblandningen först och sedan rice krispies.
Ansa bären och lägg dem i en form. Blanda potatismjöl och den mindre mängden socker och strö detta över bären. Smula degen över och grädda i 200° ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
Servera vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås till.
En näve rice krispies i smuldegen ger ett härligt knäckigt täcke över den läckra blåbärspajen. Servera med glass eller vispad grädde, eller t o m vaniljsås (min stora förtjusning!).
6 portioner
125 g smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1½ dl rice krispies
1 tsk bakpulver
500 g blåbär
2 msk socker
1½ msk potatismjöl
Smält smöret i en kastrull. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver. Ta kastrullen från värmen, rör ned mjölblandningen först och sedan rice krispies.
Ansa bären och lägg dem i en form. Blanda potatismjöl och den mindre mängden socker och strö detta över bären. Smula degen över och grädda i 200° ca 30 minuter eller tills den fått fin färg.
Servera vaniljglass, vispad grädde eller vaniljsås till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar