lördag 22 augusti 2020

Chokladsnitt med hallonsylt och glasyr

CHOKLADSNITT MED HALLONSYLT
OCH GLASYR

En favorit bland småkakor är dessa chokladsnittar gjorda på mördeg med glasyr och hallonsylt ovanpå. Enkla att baka och jättegoda.

40 st

Mördeg:
275 g margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2½ msk kakao
5 dl vetemjöl
1 äggula

Fyllning:
3/4 dl hallonsylt

Glasyr:
1½ dl florsocker
3/4 msk vatten


Sätt ugnen på 175°.

Mördeg: 
Rör snabbt ihop ingredienserna till en deg, för hand eller i matberedare. Rulla ut degen till 4 längder. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar och gör en fördjupning i mitten på varje längd.

Fyllning:
Fyll fördjupningarna med sylt och grädda mitt i ugnen ca 15 minuter.

Glasyr:
Rör samman glasyren och ringla den på eller bredvid sylten på kakorna. 

Skär längderna i sneda snitt medan de ännu är lite varma.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar