måndag 1 maj 2017

Tomatpaj med kapris och sardeller

DAGENS RECEPT 15-06-28


TOMATPAJ MED KAPRIS OCH SARDELLER

Pajskalet får extra god smak av kapris och sardeller i denna härliga paj på färska tomater.

4 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
50 g små kaprisbär
50 g sardeller
½ dl kallt vatten
½ tsk salt

Fyllning:
2 vitlöksklyftor
3 ägg
3 dl mjölk
1 tsk salt
2 dl grovriven parmesanost
5 stora kvisttomater
1 rödlök

Garnering:
ev färsk oregano
ev små tomater


Sätt ugnen på 250 grader.

Pajdeg:
Arbeta ihop mjöl och matfett i en skål. Finhacka kapris och sardeller och tillsätt detta tillsammans med vatten och salt. Arbeta snabbt ihop till en fast deg som du trycker ut tunt i en rektangulär pajform, ca 20 x 25 cm, och ställer i kylskåpet 20 minuter. Grädda sedan i ugnen 15 - 20 minuter tills det fått fin färg.

Finhacka vitlöken. Vispa ihop ägg, mjölk, salt, parmesan och vitlök. Skiva tomaterna och rödlöken och fyll det varma skalet med dem samt äggstanningen som du häller över. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills den är genomgräddad, 20 - 25 minuter.

Garnera gärna med färsk oregano och småtomater och servera med en härlig sallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar