måndag 1 maj 2017

Ostpastejer till soppa

DAGENS RECEPT 15-08-18


OSTPASTEJER TILL SOPPA

Till en klar eller redd soppa är det gott med ostpastejer - det hade man alltid förr. De här blir garanterat läckra.

12 st

2 dl vetemjöl
100 g smör eller margarin
1/4 tsk ättiksprit
2 - 2½ msk iskallt vatten

Fyllning:
2 ägg + 1 äggula
½ dl vetemjöl
6 msk riven ost
½ tsk salt
3 dl mjölk


Lägg mjölet i en skål och smula ned matfettet med fingertopparna eller en trägaffel. Tillsätt ättika och vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila några timmar eller över en natt.

Kavla ut degen till en avlång kaka. Dofta över litet mjöl och vik den i tre delar, först på ena hållet och sedan på andra hållet. Kavla ut och klä släta eller veckade formar med degen.

Blanda alla ingredienser till fyllningen till en jämn smet och fyll de klädda formarna till 3/4. Grädda i 250 grader. Ta ut dem efter en stund. Fyllningen ska då ha skinnat sig. Skär ett kryss i fyllningen med en vass kniv.

Sätt in pastejerna på nytt och grädda dem färdiga, ca 10 minuter. Fyllningen höjer sig som en krona över pastejdegen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar