tisdag 23 maj 2017

Kladdkaka med ljus choklad

KLADDKAKA MED LJUS CHOKLAD

En kladdkaka kan vi inte vara utan när vi fikar. Den här smakar milt och lent.

8 bitar

150 g smör
3 ägg
3½ dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
50 g ljus choklad

Garnering:
grädde
jordgubbar


Sätt ugnen på 200°.

Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något. Vispa samman ägg och socker. Blanda mjöl, kakao och vaniljsocker och sikta ned i smeten. Tillsätt smöret och blanda om till en smet.

Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Strö över hackad choklad och grädda 20 minuter. Låt kakan kallna och gärna stå i kyl över natten för att stelna.

Servera med vispad grädde och jordgubbar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar