måndag 1 maj 2017

Mannagrynstårta

DAGENS RECEPT 15-05-23


MANNAGRYNSTÅRTA

Barn älskar att vara med i köket när det lagas mat eller bakas och vill gärna hjälpa till så gott de kan. Men vilken unge kan tycka att det är kul att stå och röra i en smet i 20 minuter eller rensa en massa nässlor? Nej, idag tar vi något superenkelt och jättegott som ger snabbt resultat, så att den som äger de små händer som hjälpt till att fixa och dona i köket kan känna sig stolt - det här har jag gjort nästan själv!

1 tårta

3 dl mannagryn
3 dl socker
4 ägg


Rör ihop mannagryn, socker och ägg. Häll smeten i en rund, smord kakform på 1½ liter och grädda i 175C tills den är klar - jag kan inte säga säkrare eftersom vår ugn är en smula opålitlig. Men provstickan ska vara torr i det här fallet, det är ju ingen kladdkaka. :-D

Bred ut äppelmos över den färdiggräddade kakan och garnera med vispad grädde. Voilà - det är klart!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar