måndag 1 maj 2017

Frasiga piroger med fetaost och svamp

FRASIGA PIROGER MED FETAOST OCH SVAMP

2 personer

1 rulle smördeg, rektangulär platta
äggula till pensling

Fyllning:
2 plommontomater
150 g fetaost
1 dl rostade hasselnötter
1 dl oliver
1 knippa persilja
salt, peppar

Servering:
sallad


Sätt ugnen på 200 grader. Lägg ut smördegsplattan på en bakpappersklädd plåt och skär upp i 6 kvadrater, ca 15 x 15 cm.

Klyfta tomaterna. Skär bort kärnhus och skal med en vass kniv och skär sedan tomatköttet i tärningar. Mosa fetaosten och hacka nötter, oliver och persilja. Blanda ihop fyllningen och lägg en klick av den på varje degplatta. Pensla kanterna med äggula. Vik ihop till ett paket och tryck till kanten med mjölad gaffel.

Pensla gärna pirogerna med ägg och baka dem i ugnen tills de fått fin färg, ca 10 minuter. Servera med en rejäl sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar