tisdag 16 maj 2017

Mandelgratinerade aprikoser

MANDELGRATINERADE APRIKOSER

En snabblagad och fräsch dessert som passar väldigt fint om du har ont om tid.

6 portioner

1½ burk aprikoshalvor à 410 g
2 stora ägg
1 dl socker
4 bittermandlar
2 dl crème fraîche
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
50 g mandelspån

Garnering:
florsocker

Servering:
vispad grädde


Sätt ugnen på 200°.

Låt aprikoshalvorna rinna av och lägg dem i en smord form. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Riv bittermandlarna och blanda ned i smeten. 

Rör i crème fraîche, mjöl och vaniljsocker och häll smeten över aprikoserna. Strö över mandelspån och grädda 20 minuter.

Sikta över florsocker och servera med vispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar