måndag 8 maj 2017

Rabarberkaka med kokos

RABARBERKAKA MED KOKOS

Kokos och rabarber är underbart gott ihop!

10 - 12 bitar

3 dl rabarber, skuren i fina skivor
1 msk potatismjöl
2½ dl socker
3 ägg
150 g smör
1 dl yoghurt
2 dl riven kokos
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver

Garnering:
1 dl florsocker
1 - 2 msk citronsaft, nypressad
kokosflakes eller riven kokos


Sätt ugnen på 175°.

Blanda rabarbern med potatismjölet i en skål. Vispa socker och ägg vitt och pösigt i en annan skål. Smält smöret försiktigt i en kastrull och låt svalna något. Rör ned smör och yoghurt i äggblandningen.

Blanda kokos, vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver i en bunke. Vänd ned mjölblandningen i smeten och vänd sedan ned rabarbern. Fördela smeten i en smord och bröad sockerkaksform som rymmer minst 1½ liter. Grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Känn med en provsticka så att kakan är klar. Låt svalna i formen och vänd sedan upp kakan på ett galler eller fat.

Rör ihop florsocker och citronsaft till en glasyr och ringla den över kakan. Strössla över kokosflakes eller riven kokos och låt det stelna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar