torsdag 11 maj 2017

Krämig rabarberpaj med jordgubbar

KRÄMIG RABARBERPAJ MED JORDGUBBAR

Rabarber och jordgubbar - ett perfekt par i paj. 

4 portioner

Pajdeg:
3 dl vetemjöl special
2 msk socker
100 g kallt smör
50 g färskost av philadelphiatyp
1 - 3 msk kallt vatten

Fyllning:
350 g rabarber
ca 125 g jordgubbar
1 dl socker
1½ msk potatismjöl
1 ägg till pensling
socker


Sätt ugnen på 200°.

Blanda snabbt samman degen i en matberedare. Linda in i plastfolie och låt ligga i kyl ca 30 minuter.

Ansa rabarbern och skala den om den är mycket grov. Skär i cm-stora bitar. Dela jordgubbarna till jämnstora bitar. Lägg rabarber och jordgubbar i en skål och blanda socker med potatismjöl. Rör om försiktigt.

Kavla ut degen till en rund platta, 3 - 4 mm tjock. Fördela fyllningen i mitten men spara en kant runt om. Vik upp kanten, pensla den med uppvispat ägg och strö över socker.

Grädda i nedre delen av ugnen 35 minuter. Låt svalna och servera med vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar