lördag 20 maj 2017

Rulltårta med jordgubbar och fläder

RULLTÅRTA MED JORDGUBBAR OCH FLÄDER

En trevlig bjudkaka i försommartid med smak av jordgubbar och fläder.

1 rulltårta

3 ägg
1½ dl socker
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
30 g finhackad sötmandel

Fyllning:
500 g färska jordgubbar i skivor
1 dl socker

Fläderphiladelphia:
350 g Philadelphiaost
3 msk koncentrerad flädersaft
2 msk florsocker
3 msk vispad grädde
1 dl grovhackade valnötter


Sätt ugnen på 250°.

Vispa ägg och socker vitt och pösigt och tillsätt sedan mjölken. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och vänd ned i äggsmeten. Blanda väl. Smörj en bakpappersklädd plåt, 30 x 40 cm, och häll ut smeten jämnt. Strö sötmandel över hela ytan. Grädda i mitten av ugnen ca 5 minuter - ta ut kakan då den fått fin färg.

Sockra ett bakplåtspapper och stjälp upp den nygräddade kakan. Lossa försiktigt bakplåtspapperet från kakan och låt svalna.

Blanda skivade jordgubbar och socker och lägg det sedan på den avsvalnade tårtbottnen. Rulla försiktigt ihop med öppningen nedåt.

Blanda Philadelphia, flädersaft, florsocker och vispad grädde i en skål. Spritsa krämen över kakan i längder och strö slutligen över grovhackade valnötter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar