fredag 12 maj 2017

Citronkaka med punschglasyr

CITRONKAKA MED PUNSCHGLASYR

En saftig kaka som lyfts av glasyren och kokosflingorna.

Ca 16 bitar

175 g smör eller margarin
3 ägg
3 dl socker
3 3/4 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
1½ tsk vaniljsocker
½ dl vatten
1½ msk färskpressad citronsaft
rivet skal av ½ - 1 citron

Punschglasyr:
2 dl florsocker
1 msk punsch
1 - 1½ msk färskpressad citronsaft
eller vatten
kokosflingor


Sätt ugnen på 175°.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ned mjölblandningen växelvis med smöret i äggsmeten. Tillsätt vatten, citronsaft och -skal. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 minuter.

Punschglasyr:
Rör samman florsocker, punsch och citronsaft och ringla glasyren över kakan. Strö över kokosflingor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar