söndag 7 maj 2017

Snabbrullad tårta

SNABBRULLAD TÅRTA

8 - 10 bitar

Botten:
3 ägg
1½ dl socker
3/4 dl potatismjöl
1 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
3 + 1½ dl vispgrädde
ca 1 msk vaniljsåspulver (kallrörd)
1½ dl jordgubbssylt
1 - 1½ l jordgubbar


Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl med bakpulver. Sikta ned blandningen i smeten under försiktig omrörning. Häll upp smeten på en bakpappersklädd plåt och bred ut jämnt. Grädda i 250° 5 - 7 minuter. Ta ut och stjälp upp på sockrat bakplåtspapper. Dra försiktigt av papperet bottnen gräddats på, lägg över en fuktig handduk och låt svalna.

Vispa 3 dl grädde, blanda ev litet vaniljsåspulver för stadga och för vaniljsmak. Bred på ett tunt lager jordgubbssylt och vaniljgrädde. Strö över skivade jordgubbar, spara några till garnering. Rulla ihop med hjälp av papperet och låt ligga hoprullad i kylen en stund.

Vispa resterande grädde vid serveringen och garnera med den och jordgubbar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar