måndag 8 maj 2017

Bullar med vit choklad

BULLAR MED VIT CHOKLAD

40 st

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
½ tsk salt
80 g vit choklad, grovriven
knappt 15 dl vetemjöl
1 ägg till pensling

Fyllning:
120 g vit choklad, grovriven


Smula ned jästen i en degbunke. Smält smöret och häll i mjölken. Värm till 37° och rör ut jästen i degvätskan. Tillsätt socker, salt och vit choklad. Rör ned mjölet och arbeta degen smidig ca 10 minuter. Låt jäsa under bakduk 40 minuter.

Dela degen på mitten och kavla ut varje bit till 25 x 45 cm. Strö ut den grovrivna vita chokladen på varje rektangel, vik degen dubbel, skär i 2 cm breda remsor och snurra till bullar. Lägg i smorda bullformar och låt jäsa ca 25 minuter.

Sätt ugnen på 225°. Pensla bullarna med ägg och grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter tills de är genomgräddade och har fått fin färg. Låt svalna på galler under bakduk.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar