lördag 20 maj 2017

Smulpaj med rabarber och jordgubbar

SMULPAJ MED RABARBER OCH JORDGUBBAR

Smulpaj är mångas favorit! Här tillför macadamianötterna ett härligt crunch och god smak.

6 personer

400 g jordgubbar
200 g rabarber, gärna späd
½ dl socker
1½ msk Maizena majsstärkelse

Smuldeg:
1 dl vetemjöl
1½ dl havregryn
1½ dl socker
3 msk ljus sirap
75 g rumsvarmt smör
70 g macadamianötter, ca 1 dl
1 krm salt


Sätt ugnen på 175°.

Snoppa och grovhacka jordgubbarna. Ansa rabarbern och skär den i bitar. Blanda bären med socker och majsstärkelse och fördela i en smord, ugnssäker form.

Smuldeg:
Nyp ihop mjöl, havregryn, socker, sirap, smör, nötter och salt. Strö smulet över fyllningen och grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.

Servera gärna med grädde eller vaniljsås.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar