söndag 7 maj 2017

Petits-choux-bakelser

PETITS-CHOUX-BAKELSER

12 st

3 dl vatten + 100 g smör eller margarin
2 dl vetemjöl
3 ägg

Fyllning:
1 dl hallonsylt
3/4 - 1 l hallon
½ - 3/4 dl rödvinbärsgelé
½ dl florsocker
ca 1 tsk vatten


Koka upp vattnet med fettet i en tjockbottnad kastrull. Vispa i mjöl och vispa tills smeten släpper bottnen. Låt svalna något. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt kraftig omrörning. Lägg massan i en spritspåse med tyll och spritsa eller klicka ut 7 - 9 cm långa bitar. Grädda dem i 200° mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt torka i eftervärme med luckan på glänt.

Klipp ett lock, fyll med sylt, bär och vispad grädde. Smält geléet i en kastrull, tillsätt litet vatten om den känns tjock. Rör ut florsockret med litet vatten och ringla eller pensla glasyr på ovansidan av varje bakelse.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar