tisdag 2 maj 2017

Hallontosca

HALLONTOSCA

Under det knäckiga toscatäcket väntar söta hallon.

35 st

200 g smör
5 ägg
4 dl socker
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1½ dl vispgrädde
250 g frysta hallon

Tosca:
250 g flagad mandel
3½ msk vetemjöl
2 3/4 dl socker
150 g smör
1½ dl vispgrädde


Sätt ugnen på 200°.

Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda samman mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandning, smör och grädde i äggsmeten och blanda till en jämn smet. Häll smeten i en bakpappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.

Tina bären och fördela dem jämnt över smeten. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter och känn med en sticka att kakan är torr. Höj temperaturen till 250°.

Tosca:
Blanda samman ingredienserna i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp på svag värme under omrörning. Häll och bred ut toscasmeten jämnt över den varma kakan och sätt in den i ugnen igen, i övre delen. Grädda 5 - 10 minuter tills glasyren fått en knäckig yta.

Låt kakan svalna och skär den i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar