tisdag 2 maj 2017

Cheesecakebrownies

CHEESECAKEBROWNIES

Brownies och cheesecake i en och samma kaka!

24 rutor

150 g mörk choklad
175 g mjukt smör
3½ dl socker
3 ägg
2 1/4 dl vetemjöl
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker

Cheesecakefyllning:
300 g färskost
1 stort ägg
1 dl socker
1½ tsk vaniljsocker


Sätt ugnen på 175°.

Hacka och smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör smör och socker poröst och tillsätt äggen, ett i taget, under vispning. Blanda samman mjöl, kakao och vaniljsocker och vänd ned det i äggsmeten tillsammans med chokladen. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 22 x 30 cm, med bakpapper.

Cheesecakefyllning:
Vispa ihop ingredienserna så att det blir en slät smet. Fördela den ovanpå chokladsmeten. Dra försiktigt med en kniv genom smeten så att de båda blandas lite och det bildas ett marmorerat mönster.

Grädda i nedre delen av ugnen 35 - 40 minuter. Låt kakan svalna och stå några timmar. Sikta gärna lite florsocker över den innan den skärs upp i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar