onsdag 3 maj 2017

Härliga hallonbrownies

HÄRLIGA HALLONBROWNIES

Mycket smör och kakao ska det vara i smeten - 42 bitar får du ut av hela satsen.

Ca 42 st

100 g hasselnötter
50 g valnötter
50 g pistagenötter
300 g smör
1½ dl kakao
6 ägg
6 dl socker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
4 - 5 dl hallon

Garnering:
hallon
florsocker


Sätt ugnen på 200°.

Hacka alla nötter grovt. Smält smöret i en gryta. Ta grytan från värmen, vispa ned kakao och låt svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver och sikta ned i smeten växelvis med det smälta smöret blandat med kakaon. Vänd ned nöthacket.

Lägg ett bakpapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm. Häll ut smeten och bred den över papperet. Strö över hallonen. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20 minuter. Ta ut och låt svalna, skär sedan i rutor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar