lördag 10 maj 2014

Mandelsnittar

MANDELSNITTAR

Numera är det många som inte tycker sig ha tid att baka kakor själv. Men det är roligt att kunna bjuda på hembakat och det finns ju alltid en del snabbakade kakor, som t ex de här läckra småbröden. De blir spröda och får en knaprig karamellsmak av sirapen.

60 - 70 kakor

200 g smör eller margarin
2 1/4 dl socker
2 msk sirap
1 tsk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 ägg till pensling
4 msk hackad sötmandel

Tips:
Kakorna bör skäras ut innan
de kallnat.


Rör matfett och socker poröst. Tillsätt sirap, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Arbeta samman degen på bakbordet. Dela den i sex delar. Rulla varje del till en längd, lika lång som bakplåtarna. Lägg bakpapper på två plåtar. Lägg tre längder på varje plåt. Platta till dem lätt med handen. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad mandel.

Grädda i ugn vid 150° ca 10 minuter. Ta ut plåtarna och skär längderna till sneda kakor.


Tid för tillagning: Ca 35 minuter
varav ca 10 minuter/plåt i ugnen.


Från Mina Bästa Recept


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar